Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Важното е, че не позволихме да се разсеем, сега всичко е...

Фетел: Важното е, че не позволихме да се разсеем, сега всичко е фантастично

40
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел упорито твърдеше, че не мисли за световната титла във Формула 1 преди днешната надпревара за Гран при на Япония. Дори след като съперниците му признаха поражението си, немският пилот на Ред Бул продължи да повтаря, че ще празнува когато наистина спечели. И точно това направи на пистата Сузука, където бе посрещнат с шампанско от екипа си, когато най-после приключи с пресконференцията, интервютата и всички досадни подробности след финала на състезанието.

Най-важното е, че не си позволихме съзнанието ни да се отвлече нанякъде с мисли за титлата. Вместо това се концентрирахме върху всяка отделна стъпка. И сега искам да благодаря на хората във фабриката в Милтън Кийнс – от пощенския ни офис до конструкторския отдел и тези, които са сега на пистата. Усилията на всички са просто невероятни, а постигнатото е направо феноменално. Поставихме си за цел да спечелим шампионата този сезон и фактът, че го сторихме в Япония, четири старта преди финала, е трудно да се изрази с думи. Точно толкова трудно, колкото беше и миналата година. Никога не съм си представял, че ще спечеля и една титла, така че две е вече нещо просто изумително – емоционално изброяваше, макар и малко несвързано, вече двукратният шампион.

Себастиан добави отново, че се чувства благословен и с невероятен късмет заради това, че се състезава във Формула 1:

По време на парада на пилотите видях толкова много развълнувани хора – те бяха последната мисъл в главата ми, докато си слагах каската. За един пилот точно това е животът. Фантастично е.

Съотборникът му Марк Уебър финишира 4-ти в надпреварата и неговото състезание не бе леко. Той дори се удари с Михаел Шумахер и това доведе до повреди по предното му крило. Австралиецът обаче преглътна неприятностите и поздрави Фетел, както и Дженсън Бътън за победата му на Сузука.

Денят принадлежи на Себастиан – бе и коментарът на Кристиан Хорнер. – Той кара великолепно през цялата година и напълно заслужава успеха в шампионата, в който доминира от първия старт в Мелбърн. Това е кулминацията на много упорита работа и всички сме горди с постижението му. Сега той е част от елитна група пилоти, спечелили короната не просто два пъти, а два пъти в последователни години.