Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Върджин задълбочават връзката си с CSC

Върджин задълбочават връзката си с CSC

51
0
Върджин

Маруся Върджин Рейсинг решиха да затвърдят връзката с технологичния си партньор CSC. Двете страни оповестиха подписването на нов договор за сътрудничество помежду им, според силата на който тимът ше удвои компютърната сила в базата си в Бенбъри.

Върджин са единственият отбор във Ф1, който използва само компютърната технология CFD (Computational Fluid Dynamics), за да създава аеродинамиката на колата си и не използва помощта на въздушен тунел. Сега се очаква достиженията на тима в тази област да нарастнат още повече, защото CSC са конструирали за тях нов супер-компютър, който ще позволява промените по аеродинамиката на колите да стават доста по-бързо.

Много сме доволни от партньорството си с CSC по време дебютния ни сезон и това доведе до допълнителното заздравяване на нашата връзка, което пък ще ни позволи да имаме по-директно въздействие върху дизайна на нашата кола и развитието му

Преди година представихме първия Ф1 болид, създаден изцяло посредством технологията CFD и демонстрирахме, че за този период, един нов тим с доста малък бюджет, може да влзе в спорта и да бъде конкурентен„, заяви генералният директор на Маруся Върджин – Грейми Лоудън.