Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новите болиди ще са страхотни, но с тях трудно ще се изпреварва,...

Новите болиди ще са страхотни, но с тях трудно ще се изпреварва, смята Окон

60
0

Новите болиди във Формула 1 за 2017 г. ще изглеждат страхотно, но с тях изпреварванията ще се по-трудни. Това смята новият пилот на Форс Индия Естебан Окон. Според французина увеличената притискаща сила от по-широките крила ще е в основната на това следването на друг болид да е по-сложно. За по-трудните изпреварвания ще допринесе и фактът, че пилотите ще спират по-късно заради по-широките гуми.

„Мисля, че на външен вид болидите ще са страхотни, каза Окон пред motorsport.com. – Смятам, че хората загубиха малко интереса си към спорта, когато колите започнаха да стават грозни през 2014 г. Също така звукът не беше добър. И той отново ще бъде лош. Аз лично предпочитам звука от атмосферните двигатели.”

Според Окон най-впечатляващо за пилотите ще бъде скоростта в завоите, която за някои бързи такива ще се повиши с до 40 км/ч. „Ще развиваме скорости, които досега сме виждали само в квалификацията, обясни Естебан. – А сега ще ги има през цялото време. Но в състезанията няма да е интересно, защото ще е по-трудно да се изпреварва и ще има по-малко възможности.”

Заради по-големите скорости в завоите, физическото натоварване за пилотите ще е по-голямо. Затова Окон е променил тренировките си според новите изисквания. „Дните ми са изключително дълги, обясни той. – От 9 сутринта до 9 вечерта. Интензивността в тренировките ми е удвоена, за да натрупам мускулна маса и килограми. Колите ще са много трудни за каране.”