Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес отново неприятно изненадани в квалификацията

В Мерцедес отново неприятно изненадани в квалификацията

42
0

След като във вчерашния ден пилотите на Мерцедес завършиха на пета и шеста позиция се очакваше те да се представят доста добре през целия уикенд. За съжаление обаче старата слабост с липсата на баланс, когато колата е лека се прояви отново с пълна сила в квалификацията. Така Розберг остана девети, а Шумахер едва 11-ти.

Малко оставаше и младият германец да не успее да достигне до третата решителна част на квалификацията. Нещо, което щеше да е пълен провал при първото участие на Мерцедес като самостоятелен отбор в Гран при на Германия от 1954 г. насам.

„Явно е, че колата не функционира добре в квалификацията“, учуден изглеждаше Рос Браун. „Дойдохме тук с много нови части, но изглежда, че те не работят добре съвместно. Ще трябва да прегледаме внимателно данните и да оценим, кое как работи и каква посока да поемем.

Колата изглежда доста непредвидима. Вчера бяхме много доволни от баланса, днес обаче бе точно обратното. Трябва да направим някои промени, но заради закона за закрития парк, това което можем да предприемем не е много. Надявам се в състезанието нещата да са по-различни.“

Особено неприятно бе отпадането на легендата Михаел Шумахер във втората част. Това че само хилядни от секундата го деляха от участие във втората част също не е успокоително.

„Ще се опитаме да направим всичко по-силите си, но едва ли ще успеем да постигнем резултатите от състезанието в Англия (Нико Розберг се качи на подиума – б.а.). Все пак състезанието е дълго. Ще изчакаме да видим, какво ще направим в него.“