Начало Автомобилни новини Изцяло електрически CITROËN SURVOLT

Изцяло електрически CITROËN SURVOLT

71
0

Представеният на салона в Женева, 100% електрически CITROËN Survolt направи своите първи обиколки на Льо Ман. Зад волана застана опитният пилот Ванина Икс.

CITROËN Survolt преобръща традиционните идеи и представя нова, изцяло електрическа система на задвижване която комбинира спортно шофиране и респект към околната среда. CITROËN Survolt е обект на специална разработка. С компактни размери (дължина 3,85 м, широчина 1,87 м и височина 1,20 м), цилиндрично шаси с равно дъно и изцяло карбонова каросерия той се превръща в истински спортен електрически автомобил.

CITROËN Survolt се задвижва от два електрически мотора с обща мощност 300 к.с. от 0 до 5000 об./мин, максималната скорост е 260 км/ч. Теглото му от 1150 кг позволява да се развие скорост от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди и да се изминат 1 000 м от място за по-малко от 22 секунди.

Две литиево-йонни батерии, всяка по 140 кг и капацитет от 31 kW, позволяват да се изминат около 200 км. Презареждането става за 2 часа в мрежа със специфично захранване или за 10 часа в обикновена мрежа 220V. С това техническо решение, изключително рядко в състезателния свят, CITROËN предлага нов поглед върху автомобила през призмата на креативността и технологията.

Привърженици на спортните автомобили и новите технологии станаха свидетели на първите обиколки на CITROËN Survolt на 10 юли на Льо Ман!

Кратко видео.