Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Подобно нещо е недопустимо

Хорнер: Подобно нещо е недопустимо

33
0

Кристиян Хорнер, шеф на екипа на Ред Бул бе повече от изнервен от случилото се между двамата му пилоти и не пропусна да им припомни, какви са задълженията им и кой е шефът.

“От гледна точка на отбора съм изключително разочарован, защото всички ние в отбора си свършихме работата. “Победихме Макларън със стратегия и бе изключително неприятно да видим как едно докосване между нашите пилоти ни струваше двойната победа.

Говорих със Себастиян. Той предприе маневрата, но тя не трябваше да завършва по начина, по който това стана. Този удар ни струваше много, много точки. Изглежда, че Марк не остави достатъчно място за Себастиян. Бе ясно, че Себастиян бе с повече от половин кола отпред, достатъчно ясно да се види.

Но трябва да поговоря отново и с двамата пилоти. Неприемливо е да се случват подобни неща. Не може по подобен начин да подаряваме победата. Искам да изслушам и позицията на Марк, за да разбера, защо той реагира така.

Приоритет за нас е да побеждаваме другите отбори, а не да сервираме на Макларън 43 точки на сребърен поднос. А екипът ни определено бе заслужил тази двойна победа с усилената си работа.

Надявам се да се завърнем още в следващото състезание на върха. Винаги сме оставяли пилотите ни да се състезават, но и те трябва да си оставят място един на друг.

Днес нито един от двамата не направи крачката назад и резултата е плачевен. Общият резултат е, че всички в тима загубихме. Видяхме, как двама съотборници трябва да се държат помежду си в дуела на Дженсън и Люис, оставяйки си достатъчно място, въпреки желанието за победа.”