Начало Автомобилни новини М-версията на БМВ Серия 1 вероятно ще разполага с 350 к.с.

М-версията на БМВ Серия 1 вероятно ще разполага с 350 к.с.

379
0

Слуховете около евентуална М-версия на най-малкото БМВ се засилват все повече, a същевременно и новините, които се появяват около спортната 1-ва серия, далеч не са малко.

Най-вероятно двувратото купе ще използва всеизвестния 3-литров шест-цилиндров редови мотор, който обаче ще бъде подпомаган от последно поколение туин-турбо система.

Мощността ще е около 350 конски сили, а въртящият момент – близо 500 Нм. Напълно възможно е като стандарт моделът да се предлага с трансмисия с двоен съединител, с помощта на която пък той ще може да спринтира от 0 до 100 км/ч за под 6 секунди. Естествено и тук максималната скорост ще бъде електронно лимитирана на 250 км/ч.

Според шефа на М Техник – Кей Зеглер, М-версията на 1-ва серия ще направи продуктите на дивизията му много по-достъпни и ще ги превърне от мечти в реалност за доста хора, тъй като вероятната цена на колата ще е около 60 000 долара.

Все още обаче очакваме конкретна информация относно колата, чието име все още не е ясно, тъй като наименованието М1, както се предполага да се казва една М-версия на Серия 1, вече е заето от легендарния суперспортист на компанията, който се появи преди няколко десетилетия.