Начало Автомобилни новини BMW Group представи бизнес лимузината BMW Серия 5 (F10)

BMW Group представи бизнес лимузината BMW Серия 5 (F10)

329
0

BMW Group показва за първи път новата бизнес лимузина Серия 5.
Шестото поколение на успешния автомобил, с над 5.5 млн. продажби в цял свят, впечатлява с модерната естетика на своя дизайн. Балансираните пропорции подчертават динамичната визия. В типичния стил на марката тя се отличава с дълъг и релефен преден капак, къси надвеси и подобна на купе линия на покрива, както и с най-дългото междуосие в своя сегмент.
В интериора правят впечатление ясно структурираният ориентиран към водача кокпит с технология Black Panel, системата за управление iDrive и интуитивното боравене с различните функции и уреди.
Част от серийното оборудване е мултифункционален волан с две многофункционнални лостчета на кормилната колона, както и разделянето на свързаните с управлението и с комфорта функции. Важна опция е оптимизираният Head-Up Display, който предлага повече информация, по-висока резолюция и размер на изображението върху предното стъкло.
Комбинацията от предно окачване с двойни напречни носачи и Integral-V задна ос би трябвало да направи пътното поведение близко до това на 7 серия. Монтираното за пръв път в BMW Серия 5 електромеханично кормилно управление Electric Power Steering (EPS) включително серийната функция Servotronic води до още по-голямо увеличение на ефективността.
Системата Dynamic Drive Control ще дава възможност за индивидуални настройки на характеристиките на окачването.
Новото BMW Серия 5 ще се предлага с функция Adaptive drive, която включва Динамичен контрол на амортисьорите и интегралното активно кормилно управление. Опционалното интегрално активно кормилно управление допълва завиването на предните колела с контролирано в зависимост от ситуацията на пътя завиване на задната ос на ъгъл на отклонение на колелата до 2,5 градуса.
При представянето на пазара новото BMW Серия 5 ще се предлага с един осемцилиндров и три шестцилиндрови бензинови двигателя, както и с два шестцилиндрови дизелови агрегата.
Топмоделът BMW 550i ще се задвижва от V8-двигател с BMW TwinPower Turbo и High Precision Injection с 407 к.с. Освен това ще се предлага и първия в света редови шестцилиндров двигател с TwinPower Turbo, High Precision Injection и VALVETRONIC (306 к.с.) при BMW 535i. Два редови шестцилиндрови агрегата с High Precision Injection, работещи с бедни горивни смеси, ще са на разположение BMW 528i (258 к.с.) и BMW 523i (204 к.с.).
Дизеловите варианти пък са с редови шестцилиндрови дизелови двигатели от най-ново поколение с алуминиев цилиндров блок и директно впръскване Common-Rail. Мощностите им са 245 к.с. при BMW 530d и 204 к.с. при BMW 525d.