Начало Автомобилни новини Опел Корса ще бъде обновен през януари, но без фейслифт

Опел Корса ще бъде обновен през януари, но без фейслифт

51
0

Опел обявиха, че ще подложат на ревизия своя малък модел Корса. Промененият aвтомобил ще се появи на пазара през януари догодина, но интересното е, че въпреки многобройните технически ревизии, промени по екстериора на колата няма да има.

„Корса остава вярна на своя вълнуващ дизайн, със спортни линии и един от най-просторните интериори за своя клас“, се казва в официалното изявление на марката по повод модела.

Сериозни промени обаче ще има както по двигателите, така и по шасито и дори кормилния механизъм.

Трицилиндровият 1000-кубиков бензинов мотор вече ще разполага 65 к.с. и 90 Нм, а разходът му на гориво е понижен с 13% до 5 литра на сто километра. Показателите на 1,2-литровия двигател след ревизиите пък ще са 70 к.с. и 115 Нм. Разходът на гориво при него е 5,3 литра на сто км.

Същият този 1,2-литров мотор обаче ще бъде предлаган и с мощност от 85 к.с. и въртящ момент от 115 Нм, като при тази версия разходът на бензин е дори по-нисък – 5,1 литра на сто. С 87 к.с. и 130 Нм пък ще разполага 1,4-литровият агрегат, като при него се изразходват средно по 5,5 литра гориво на сто километра. Същият този мотор се предлага и във версия със 100 „коня“ и 130 Нм.

При дизеловите мотори също ще има редица промени. 1,7-литровият CDTI двигател вече ще има мощност от 130 к.с. и въртящ момент от 300 Нм, благодарение на новия си турбо-компресор и ревизираните си изпускателни колектори, които имат по-нииско тегло от преди. По-малкият 1,3-литров CDTI агрегат пък ще предлага 95 к.с. и 190 Нм.

Тези подобрения са постигнати чрез добавянето на нова маслена помпа с оптимизирано налягане, ревизиране на работата на термостата и специален индикатор, който показва на водача най-удачния момент за смяна на предавките.

Кормилната уредба на Корса ще стане още по-директна, спомагайки за по-доброто вземане на завои.