Начало Автомобилни новини В Холандия събраха мечтите на малките и порастналите деца в едно

В Холандия събраха мечтите на малките и порастналите деца в едно

60
0

Като дете, винаги съм си мечтаел за огромни количества течен шоколад, леещ се от огромна купа. Сега пък, когато вече не съм дете (поне на външен вид), силно си мечтая за едно чисто ново Порше 911. Днес разбрах, че вече има място в Холандия, където са събрали и двете ми мечти в едно, създавайки уникална „скулптора“, представляваща чисто ново Порше 991 (997), изцяло покрито с течен шоколад.

Това произведение на кулинарното автомобилно изкуство се намира в центъра на Порше в Гелдефланд, Холандия и със сигурност привлича като магнит многобройни двойки, състоящи се от баща и син, които обаче се дивят по коренно различни неща, съзерцавайки творението.

За покритието на колата са използвани 175 кг течен шоколад, добити след разтапянето на цели 1100 шоколадови блокчета. Слава Богу обаче, служителите на дилърския център предвидливо са облицовали колата с безцветно фолио, преди да позволят на „шоколадовия скулптор“ Ян Бланке, който на снимките виждаме да работи изключително съсредоточено върху изключително сложното си творение, да сложи вкусното покритие. Мисля си обаче, че то може би няма да повлияе достатъчно позитивно на аеродинамиката на колата.

За обозначаване на предните светлини пък, холандецът е използвал бял шоколад, за който обаче не се споменава дали има ксенонови функции или не.

Лично на мен тази скулптора, създадена от едно Порше и много шоколад, символизира най-вече…….. едно Порше и много шоколад, тъй като въпреки добрия вкус, който тази кола би трябвало да има, видът й определено не е зашеметяващ.

Какъв ли ще е следващият ход на холандският Порше център само можем да гадаем, но аз лично се надявам това да не е карамелено 997 GT2 или пък покрит със сметана Бокстер.

Другият интересен въпрос, който ме гложди е дали покритието се води за екстра и се заплаща допълнително и ако някой купи това шоко-Порше, как точно ще успее да влезе в него? И най-важното – ами ако е диабетик??