Начало Автомобилни новини Дженерал Моторс реши да запази Опел

Дженерал Моторс реши да запази Опел

186
0

Изненаващо борда на директорите на Дженерал Моторс взе решение да не продава марките Опел и Воксхол, заявявайки, че те са изключително важни за успеха на концерна.

Малко след като GM обявиха фалит, 55% от Опел бяха пуснати за продажба и след няколко-месечни преговори, концернът реши да продаде марката на компанията Магна Интернешънъл.

Сегашният обрат обаче ще бъде изключително трудно преглътнат от Магна, тъй като немското правителство им бе обещало помощ от 4,5 милиарда евро в подкрепа на сделката.

„Правителството съжалява за решението на борда на директорите на Дженерал Моторс да преструктурират сами Опел и да го запазят в групата си“, бе коментарът на говоритела на немското правителство – Улрих Вилхелм, докато генералният директор на GM –Фриц Хендерсън, коментира решението така:

„Скоро ние ще представим плана си за преструктуриране пред Германия и другите правителства и се надяваме на неговото внимателно обсъждане. Счетохме това за най-стабилния и евтин подход за гарантиране на дългогодишното бъдеще на Опел и Воксхол.“

Това пък може би значи, че GM смятат да поискат от немското правителство част от парите, обещани на Магна.