Начало Автомобилни новини Форд са готови с новия Кобра Джет Мустанг

Форд са готови с новия Кобра Джет Мустанг

431
0

Форд показаха новия Кобра Джет Мустанг – автомобил, предназначен предимно за драг рейсинг състезания и най-вече за тези, провеждащи се в класовете Сток и Супер сток от NHRA (National Hot Rod Association).

Новият модел има редица промени спрямо предшественика си отпреди две години, като може би най-важната е наличието на изцяло подготвена за състезания трансмисия. Освен нея сериозни промени има и в окачването, спирачките и разбира се двигателя. Също така Форд са създали и система за лаунч контрол.

„Старият Кобра Джет беше страхотна кола и правеше всичко, което искахме да прави. Но при новия модел имахме възможността да си позволим лукса да го разработваме доста по-дълго и затова резултатът е изключителен. И ако старият модел бе изключително потентна стартова точка за състезанята в NHRA, то новият модел ще развие колата още повече. Всички ние сме развълнувани и нямаме търпение да видим как ще се представи новият Кобра Джет сред конкуренцията“, заяви моторспорт директорът на Форд за Северна Америка – Браян Уолфи.

Само 50 бройки от Кобра Джет ще напуснат заводите на Форд, като всички те вече са продадени. От Форд Рейсинг обаче обещават, че ще продължат да работят по Кобра Джет и ще пуснат и нови версии на модела.