Начало Автомобилни новини Новият шеф на Лотус иска отново да сравняват марката с Ферари

Новият шеф на Лотус иска отново да сравняват марката с Ферари

48
0

„От 70-те до 90-те години на миналия век, Лотус бе сравняван с имена като Ферари, Мазерати и Ламборгини. След това бе захвърлен в ъгъла. Вярваме, че е време да върнем Лотус там, където беше“, това заяви главният мениджър на компанията Протон Холдинг – Датук Сиед Зайхал Абидин Сиед Мохамед Таир.

В момента Лотус са собственост на Протон, а това изказване определено показва колко сериозни са станали намеренията на малайзийския концерн спрямо британската легенда.

„Вярваме, че потенциалът на Лотус е в марката. Където и да отидете по света, разпознаваемостта на марката е много голяма“, заяви още Таир.

Очевидно обаче стъпването на компанията отново на крака изисква разработването на изцяло нови модели, които да наподобяват по характер легендарния Еспри, а не безличния Елис.

Странно е обаче, че на Протон им бе нужно цяло десетилетие, за да осъзнаят каква златна кокошка притежават. За този период единственият нов модел, който те пуснаха, бе новият Евора, докато същевременно конкуренцията не спира да бълва шедьовър след шедьовър.

В крайна сметка сега ни остава само да чакаме и да видим дали наистина тези слова ще бъдат подкрепени от стойностни нови модели и ако такива се появят, то дано е по-скоро, а не чак след още десет години.