Начало Други Субару ще се състезава в 24-те часа на Нюрбургринг с Импреза WRX...

Субару ще се състезава в 24-те часа на Нюрбургринг с Импреза WRX STI

125
0

Японският производител Субару смята да се включи в борбата за призовите места в тазгодишната 24-часовата надпревара, провеждаща се на пистата Нюрбургринг. За целта японците подготвиха новапистова състезателна версия на Импреза WRX STI.

Подготвеният от Субару Техника Интернешънъл автомобил, ще се състезава в клас SP3T в 37-мото издание на състезанието, чието официално име е ADAC Zurich 24 Hour Raсе. Спортният отдел на Субару е използвал старата конфигурация на Нюрбургринг, наричана Нордшлайфе, за тестове на много от своите произведения, включително и актуалната Импреза WRX STI.

За да подготвят модела за участие в състезанието по издържливост, инженерите са втвърдили шасито и са добавили разпънка в двигателния отсек. Отборът на STI, който ще участва в състезанието, е оглавяван от Хидехару Татсуми, който освен това изпълнява и длъжността мениджър на експерименталния отдел в STI.

Под капака на модела седи познатият 4-цилиндров турбоагрегат с работен обем от два литра, който задвижва симетричната пълнопреводна система на Субару – AWD. Колата ще бъде карана от четирима състезателя.

37-мото издание на 24-те часа на Нюрбургринг ще се проведе от 21-ви до 24-ти май.