Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Още има надежда

Алонсо: Още има надежда

43
0

Тежък ден изкара екипът на Рено на пистата до Шанхай преди неделната Гран при на Китай. Отборът оповести програмата на пилотите, които обаче се класираха в дъното на таблицата. Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо прави промени в разпределението на теглото, в настройките на предното крило и на предното окачване, но така и не успя да подобри времето си. Въпреки това испанецът запази известна доза оптимизъм преди утрешната квалификация.

Въпреки че сме в дъното на таблицата, мисля, че не трябва да се притесняваме прекалено много, тъй като днес се концентрирахме върху конфигурацията [на колата] за състезание – обясни Алонсо. – Утре в третата свободна сесия ще се подготвим за квалификацията, така че според мен можем да сме оптимисти за останалата част от уикенда. Трябва да се опитаме да стигнем до третия квалификационен сегмент, както направихме в Малайзия, и да спечелим възможно най-много точки. Днес имахме проблеми да намерим точните реглажи, но има още надежда.

Нелсън Пикет също търсеше добри настройки като съотборника си, като прави същите промени по автомобила като него плюс и смяна височината на болида. Бразилецът обясни, че във втората сесия условията на трасето са били по-добри, но и той не бе напълно доволен от реглажите си.

Техническият шеф на Рено Пат Саймъндс допълни казаното от състезателите си с обяснението, че колата е била с нестабилна задна част.

Гумите суперсофт работят по-добре, отколкото очаквахме. Смесите медиум обаче са определено по-добри за състезанието. Определено имаме още доста работа за вършене, но утре ще направим някои подобрения по автомобила, които ни дават надежда, че ще се придвижим напред в колоната – каза още Саймъндс.