Начало Автомобилни новини TH Auto оборудваха Фолксваген ТН2 Мултиван с двигател от Порше 996

TH Auto оборудваха Фолксваген ТН2 Мултиван с двигател от Порше 996

276
0

Има хора, търсещи в желаните от тях автомобили преди всичко мощност. Има и други, търсещи повече лукс, а има и трети, държащи най-вече на пространството и функционалността. Има обаче и такива, които биха желали да имат автомобил, който представлява симбиоза от всички тези качества. За тях немската компания ТН Аutomobile създаде нещо уникално.

Базираната в Берлин тунинг-фирма внедри 3.6-литров двигател от Порше 911 (996) GT2 във Фолксваген ТН2 Мултиван. Мощният 558 к.с. агрегат е позициониран зад резервоара за гориво на големия бус, а клиентите могат да поръчат модела както със задно, така и с пълнопреводно задвижване. А ако желаете микробусът Ви да е още по-откачен, ТН Automotive могат да оставят и оригиналният дизелов мотор на Мултиван, който се намира в предната част на модела и има мощност от 150 к.с. С два двигателя с обща мощност от 708 к.с. и въртящ момент от близо 1000 Нм, този автомобил би могъл сериозно да засрами доста екзотични автомобили на всяка една права отсечка.

Карането на този звяр с оригиналните окачване и спирачки би било чисто самоубийство, затова те също са заменени с такива от Порше 996. Спирачните апарати отпред са шест-бутални, а отзад буталата във всяка една челюст са 4. Окачването от Порше разбира се снижава и втвърдява микробуса достатъчно много.

На външен вид преработеният ТН2 Мултиван не се различава много от серийния си събрат, освен по сниженото окачване, по-големите си джанти, двата големи ауспуха отзад и боядисаните в червено големи спирачни апарати.

В интериора обаче промените са налице. Воланът и ключалката за заплване също са от Порше, а освен огледала, моделът има и камера за задно виждане. В задната част пък пътниците могат да се насладят на някой DVD филм на големият LCD дисплей, докато са разположени в някое от удобните кожени кресла. Това е лукс, който пасажерите в обикновено 996 определено не биха могли да си позволят.

Базовата цена на това уникално творение е 145 000 евро, а освен микробус, ТН2 Мултиван може да бъде поръчан и като пикап, разполагащ с разтегаемо легло.

Eто и едно видео на модела, тестван на дино-стенд: