Начало Автомобилни новини Новото Volvo S80 – агресия и динамика в ново спортно тяло

Новото Volvo S80 – агресия и динамика в ново спортно тяло

234
0

Висшата класа на бизнеса ще се наслаждава на
неповторим лукс и комфорт

Volvo Cars с гордост представи най-новия си обновен модел – S80. Флагманът на шведската марка е забележителен. Той впечатлява с нов изтънчен скандинавски дизайн, изпълнен с луксозни изчистени линии, които навяват спортен дух в едно мускулесто и атлетично тяло.

Новото Volvo S80 e едновременно по-нисък, по-дълъг и по-широк автомобил. Предницата му е с нова радиаторна решетка и по-голяма емблема. Дизайнерите на марката са променили още ауспусите и стоп-светлините. По този начин визията на автомобила е доста по-агресивна и динамична. Шасито на модела също е променено, като окачването е понижено с 20 мм отпред и 15 мм отзад – отлични предпоставки за комфортна возия. Стабилизиращата щанга е заздравена и дава повече стабилност на автомобила при остри завои, а воланът реагира много по-бързо на спонтанните желания на шофьора.

Забележителен е новият интериор на Volvo S80. Купето посреща спътниците си със супер луксозна мека и гладка кожа. Циферблатите на контролните уреди са наситени с елегантни алуминиеви елементи, които придават чувство за лукс и най-висока класа.
Лимузината на Volvo се отличава и с нов 5-цилиндров 2,4-литров дизелов мотор с два турбокомпресора. Максималната му мощност е в размер на 206 конски сили, а максималният въртящ момент е 420 Нм. Двигателят на новото Volvo S80 e изключително еластичен. Въпреки високата си мощност той предлага комбиниран разход на гориво от 6,2 литра на 100 км. Разходът на въглеродни емисии също е оптимизиран до 164 грама на километър, което е в пълно съответствие с налаганата от Volvo Cars политика за намаляване на замърсяването на околната среда, водещо до глобалното затопляне. В тази връзка 2,4-литровия дизелов двигател на новото Volvo S80 е вече със 175 конски сили, по-икономичен от всякога – 5,8 литра на 100 км. Всички тези цифри превръщат новото Volvo S80 в най-екологичния автомобил в своя клас в премиум сегмента.

Способностите на това аристократично Volvo са близки до феноменалното и когато става дума за безопасност. Революционният персонален компютър (РСС) дава възможност за връзка с автомобила по всяко време и на всяко място. По този начин водачът на новото Volvo S80 може да разбере винаги дали автомобилът му е заключин и дори да научи, ако има нарушител в него. А системите BLIS (Blind Spot Information System – Система за покриване на мъртвата точка), WHIPS (Система за защита при камшичен удар), SIPS (Система за защита при страничен удар), Park Assist камерата, системата против приплъзване и пробоксуване DSTC, както и Адаптивният автопилот правят уникална и спокойна всяка минута прекарана в обновената лимузина нa Volvo.