Начало Други Форд съкращават 850 работни места в Англия

Форд съкращават 850 работни места в Англия

60
0

Форд ще съкрати 850 работни места в Англия, като същевременно отлага и представянето на новия Транзит, за да намали разходите си по време на икономическата криза.

Компанията съобщи, че ще съкрати до 500 работни места във фабриката си, намираща се в Саутхемптън, в която ще се прави и новия Транзит. Останалите 350 места ще бъдат загубени в други обекти на Форд в Англия до май месец.

Във Великобритания Форд има общо 12 900 служители.

Автомобилният производител ще съкрати около 350 временни работни места в техническия център Дантън в Есекс, където се работи върху дизайна на новия Транзит. Първоначално предвидено за 2011-та година, сега представянето на новия модел беше отложено без да бъде определена дата.

През изминалата година продажбите на Форд Транзит, реализирани на 19 основни европейски пазара, възлизат на 173 100 броя, което е с 8 800 по-малко от 2007-ма година.

Компанията посочи икономическата криза като виновник за тези резултати, а като причина за съкращаването на работните места – намалелите продажби.

От Форд съобщиха, че миналата година е имало нужда повторно да се договори приетото увеличение на заплащането.

Компаниите, които действат бързо във вземането на правилни решения, ще бъдат тези, които не само ще оцелеят, но и ще изплуват като най-силни от тази дълбока рецесия”,
каза Джон Флеминг, директор на Форд-Европа.

Служителите на Форд се заканват да стачкуват.

Тони Удли, генерален секретар на обединението на транспортните и общите работници, заяви:
„Тези решения са напълно неприемливи и са предателство на трудещите се във Форд.”

Говорителят на Форд за Европа Том Малкълм съобщи, че компанията обсъжда намаляване на разходите в други европейски обекти, но все още не е взела решение.

„Не можем да кажем какъв ще бъде резултатът от дискусиите”,
каза Малкълм.