Начало Други Роси готов да защити титлата си

Роси готов да защити титлата си

25
0

Световният шампион Валентино Роси заяви на представянето на новата Ямаха YZR-M1 вчера, че ще гони отново титлата с всички сили и през 2009-та година.

Пилотът на тима на Фиат Ямаха възнамерява да запази короната си, но признава че ше му бъде трудно, тъй като очаква яростна съпротива от своите конкуренти.

„2008-ма бе тежка, защото тя бе годината, в която ми се наложи да дам най-много от себе си, за да мога да победя. А през тази година нещата ще бъдат дори още по-трудни, защото моите конкуренти, които не успяха да спечелят през 2008-ма, сега са готови за разплата и ще се опитат да ме победят на всяка цена. Така че смятам, че тази година ще е дори по-трудно от миналата.

Мисля, че Лоренцо ще е един от най-сериозните ми конкуренти, тъй като той вече има една година опит в тима. И смятам, че той ще бъде много труден за борба противник. Но мисля, че конкурент номер едно за мен ще е Стоунър. Педроса също ще бъде много бърз, и разбира се Лоренцо.”

Роси успя да покара прототип на мотоциклета за тази година още преди зимната пауза и впечатленията му за него са позитивни.
„Имах шанса да пробвам прототипа за 2009-та за малко преди Валенсия, а след това и за малко по-дълго на Херес, където бях много бърз. Моторът изглежда по-добър и с него аз бях по-бърз, отколкото с модела за 2008-ма. Изпълнен съм с увереност, но все пак сме все още в началото на работата ни и затова сега трябва да използваме месеците преди април да подобрим още новата М1.

На Сепанг ще използваме новия мотоциклет. Ще използвам двата си мотора и частите, които ще се ползват и в състезанията, затова искам да пробвам по-бързо повече неща, за да се намирам да намеря доброто усещане. Работим много по двигателя и се опитваме да намерим начин да подобрим ускорението още малко и мисля, че това е областта, в която ще бъдем концентрирани най-много.”

Италианецът вече е почти най-успешният пилот в историята на мотоциклетния спорт, но въпреки това той все още намира нови цели. Една от тях ще е рекордът на Джакомо Агостини от 122 победи във всички класове.

„Рекордът на Агостини естествено е нещо много важно. Не съм далеч от него, но за да го достигна, ще трябва да се боря и да се състезавам още няколко години. Главната ми цел е да спечеля още няколко световни титли. Това е по-важно от рекорда.

Роси се състезава вече доста години, но гладът му за победи не е намалял ни най-малко.

Да карам мотоциклета по пистата и да се опитвам да търся начини да съм по-бърз, и най-вече да работя с Ямаха и с този екип, винаги ме е правило щастлив. Така се чувствам мотивиран. Състезавам се отдавна и всяка година аз се опитвам да остана концентриран, да намеря правилната мотивация и да съм агресивен. Чувствам се във форма”,
завърши италианецът.