Начало Други Ограничаване на разходите и в GP2

Ограничаване на разходите и в GP2

28
0

Организаторите на сериите GP2 обявиха днес план, с който да се изправят срещу световната икономическа криза.

Действията ше бъдат насочени и към техническите, и към спортните правила, като стремежът е шоуто да не бъде особено засегнато. Планът е представен на отборите.

Техническите промени се няколко, но най-съществената е сериозно намаляване на ‘някои части’ на единствения производител на шасита в шампионата- Далара. Освен това се цели и ‘прекъсването’ на тестовете в аеродинамичен тунел.

Относно спортните промени, освен намаляването на членовете на екипа до 13 човека от сега до средата на сезона и 12 след този период, е решено и че няма да има официални тестове след първия старт от сезона.

Не можем да игнорираме световната финансова криза, която афектира и върху нас‘,
заяви организатора на сериите Бруно Мишел.
‘Ние трябва да се уверим, че можем да преминем през този деликатен период, като намерим решения и в техническата, и в спортната сфера. Въпреки това ние не искахме да променяме формата на квалификацията, която е в основата на успеха на GP2 още от създаването му през 2005-та.’

‘Затова балансът е много труден за намиране, но ние се опитваме да намерим правилното ниво, за да задържим сериите толкова успешни, колкото винаги са били. Ние прегледахме всички сфери на нашия бизнес и стигнахме до тези различни крачки, с които да осъществим плановете си. Сигурни сме, че планът ни ще помогне на всички да преминат през трудния период, в който се намираме и че ще има значителен икономически принос за тимовете през 2009-та’,
завърши Мишел.