Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буеми начело и през последния ден от тестовете на Херес

Буеми начело и през последния ден от тестовете на Херес

26
0

Себастиен Буеми доминира изцяло в тазседмичните изпитания на пистата Херес, след като записа първо време и през последния ден. Веднага след него се класира другият тествал за Торо Росо Такума Сато.
Двамата регистрираха бързите си резултати към края на сутрешната си сесия, когато условията на пистата по принцип са възможно най-добри.
Хейки Ковалайнен, който продължи изпитанията за Макларън, остана трети. Той бе в кокпита на МР4-23А и се концентрира върху оценяване на аеродинамиката и различните настройки на болида. Тест пилотът на Сребърните стрели Педро де ла Роса бе с кола със система за пестене на енергия и използването й после под формата на допълнителна мощност. За съжаление испанецът успя да направи едва 47 обиколки и остана осми.
От пилотите на Ферари най-бърз се оказа Кими Райконен, който записа четвърто време, а след него се нареди съотборникът му Фелипе Маса.
За екипа на Рено кара Фернандо Алонсо, който след края на деня обясни:
„За да се подготвя за следващия сезон до момента наблегнах на физическите упражнения. Тестовете тази седмица бяха друга важна част от подготовката ми и ми помогнаха да си върна формата. Сега очаквам с нетърпение да изпробвам новата кола през януари догодина.”