Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шел отбелязаха победа №150 с Ферари

Шел отбелязаха победа №150 с Ферари

46
0

Днешната двойна победа на тима на Ферари бе №150 за Скудерията откакто си партнира с компанията Шел. Уникалното сътрудничество продължава почти шест десетилетия, като първият общ успех е и първата победа за италианския легендарен екип във Формула 1 – през 1951 г. на пистата Силвърстоун, където пръв е Хосе Фройлан Гонзалес.

Спечелването на 150 победи с Ферари е фантастично постижение за Шел. Така прибавяме още едно изумително число в статистиката, която вече включва девет титли при конструкторите и 12 корони при пилотите в световния шампионат. Всички научени уроци и преодолени граници по пътя към това постижение допринасят в огромна степен и за подобряването на горивата ни за всички останали потребители – отбеляза генералният мениджър глобално спонсорство Хуан Карлос Перес.

Работата със специалистите от Шел, включително в мобилната лаборатория, пътуваща на всички стартове с тима на Ферари, е един от множеството важни фактори за крайния успех. Над 50 химици, инженери и техници работят по програмата за Формула 1.
Всъщност Шел работят с Енцо Ферари още от 30-те години на миналия век, а днес са наистина част от създадения от него отбор в Гран при.