Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Хубав сватбен подарък за дъщерята на президента ни!

Доменикали: Хубав сватбен подарък за дъщерята на президента ни!

61
0

Ферари останаха доволни от победата на Фелипе Маса и третото място на Кими Райконен в Гран при на Турция, въпреки че началото на състезанието бе трудно за финландеца. Шефът на отбора Стефано Доменикали обърна специално внимание след надпреварата на старта на Райконен, както и на факта, че крайният успех на бразилеца не бе извоюван лесно.
Много сме щастливи от резултата, но знаем, че беше трудно да стигнем до него. Фелипе направи страхотно състезание и измъкна максимума от полпозишъна си, но като се има предвид какво стана на старта, постигнатият от Кими подиум можеше да се превърне далеч по-лошо представяне – каза Доменикали. – Просто още един пример за факта, че в този спорт нещо съвсем дребно може да промени посоката. Надяваме се, че победата е хубав сватбен подарък за Клементина, дъщерята на президента ни Лука ди Монтедземоло! Тези 16 точки са благодарение на упоритата работа на целия отбор във всички департаменти и затова избрахме главния ни механик Франческо Угуцони да се качи на подиума, за да вземе трофея за отбора.
След това Доменикали допълни, че сега Ферари се връщат на работа, за да се подготвят за следващите кръгове в Монако и Канада, където през миналия сезон Скудерията не се справи никак добре.
Шефът операции на пистата Лука Балдисери също отбеляза лошия старт на Райконен и продължи:
Изборът кога да се използва определен тип гуми се базира на данните от свободните тренировки и натрупания ни опит на определено трасе, както и на логични прогнози как повърхността на пистата ще се промени. В ретроспекция е лесно да се каже, че можехме да направим различен избор. Екипът работи добре и колите нямаха проблеми, като в това включвам успешния цикъл от четири надпревари за скоростната кутия.