Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Болид на Рено на турне в България

Болид на Рено на турне в България

121
0

За втора поредна година у нас пристигна колата на Рено от Формула 1 – този път моделът е R28 и е придружен от няколко симулатора, на които желаещите посетители на шатрата на ING (пред телефонната палата в София) могат да изпробват уменията си. Автомобилът може да бъде видян от днес до 22 април, след което ще направи първата по рода си обиколка в България. Градовете и датите, на които може да се види колата и да се почувствате като истински пилот от Гран при с помощта на симулаторите, са следните:

Бургас: 24 – 29 април (на централния площад)
Варна: 1 – 5 май (в Морската градина)
Русе: 7-11 май (на централния площад)
Велико Търново: 13 -17 май (на централния площад)
Стара Загора: 19-23 май (на централния площад)
Пловдив: 25-29 май (пред пощата)

Проявата е организирана от финансовата група ING, която е основен спонсор на тима на Рено във Формула 1 от миналия сезон. Освен това компанията е основен спонсор на три надпревари за състезателната 2008 г., като присъства и в брандирането на пистите в 13 от 18-е кръга на световния шампионат.
Още след края на сезон 2007 г. от ING отчетоха, че участието им във Формула 1 е изключително успешно. Проведено е независимо проучване сред 16 хиляди души от 32 страни, което показва, че познаваемостта на марката се е покачила драстично. Заедно с това компанията и предлаганите от нея продукти и услуги се възприемат позитивно от потребителите, също благодарение на Гран при. 29% от хората, които не са клиенти на ING и които са участвали в проучването, са изразили желание да обмислят закупуването на продукти или услуги от ING през следващите 12 месеца, като резултат от спонсорството във Формула 1.