Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса си отдъхна, Райконен поведе при пилотите

Маса си отдъхна, Райконен поведе при пилотите

48
0

Фелипе Маса си отдъхна, след като спечели Гран при на Бахрейн. След две лоши представяния в първите два кръга от сезона във Формула 1 бразилецът трябваше в един момент да бъде защитаван лично от президента на ФИАТ и Ферари Лука ди Монтедземоло. Нищо друго обаче не може да обори слуховете, че пилотът едва ли не си е тръгнал от тима, както една победа, при това постигната така, както го направи той днес – без каквато и да е грешка от старта до финала.
В живота винаги има и лоши дни. Аз просто имах два лоши дни в първите два състезателни уикенда. Днес състезанието бе доста трудно, защото исках и да завърша, и да взема точки. Роберт [Кубица] не стартира много добре и го изпреварих. След това имаше доста масло по пистата, заради което и двамата излязохме от състезателната линия. Колата беше много, много добра, дори не натисках съвсем до края – обясни след надпреварата Маса.
Всъщност както и миналата година, Бахрейн се оказа повратна точка за бразилеца, а успехът му днес е втори пореден на Сахир. Съотборникът му Райконен също бе доволен, след като благодарение на второто си място днес оглави временното генерално класиране при пилотите. Финландецът вече има 19 точки, с три повече от Ник Хайдфелд (BMW Заубер). Зад тях се подреждат съответно Кубица и двамата състезатели на Макларън Хейки Ковалайнен и Люис Хамилтън – всичките с по 14 точки. Като цяло обаче уикендът на Райконен бе далеч по-труден, отколкото този на Маса.
Беше ни трудно, но завършихме втори, така че вече няма значение – следващият старт ще е различен – заяви Кими след финала. – Водя в шампионата и това е основното. Така и не намерихме оптимален баланс, но подобни неща се случват.