Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота и Рено на очакваните от тях позиции

Тойота и Рено на очакваните от тях позиции

61
0

Отборите на Тойота и Рено се озоваха на очакваните от тях позиции в квалификацията за Гран при на Бахрейн. Японският екип този път не успя да класира и двете коли за последната част на официалната тренировка за място. Същото бе положението и при французите.
Ние сме точно там, където трябва – коментира станалият седми на грида Ярно Трули. – Седмото място бе най-доброто, което можех да постигна в тези условия, защото знаем, че Ферари, Макларън и BMW все още са малко по-бързи. Затова и съм щастлив, особено като се има предвид, че отново стигнах лесно до последната част на квалификацията. Преди третия сегмент имаше проблем с презареждащата система, трябваше да я сменим, но всичко бе наред навреме.
Тимо Глок този път не се справи толкова добре, колкото Трули и остана 13-и в квалификацията. Германецът обясни, че не е успял да измъкне максимума от последния си комплект гуми във втората част, а и вятърът допълнително му е пречил.
Когато е ветровито в Бахрейн, пистата става прашна и се опесъчава. За нас това означава, че уикендът ни досега не върви така гладко като на Сепанг, въпреки че нивото ни на конкурентноспособност е подобно – коментира отговорният за шасито в Тойота мениджър Паскал Васлон.
От Рено също заявиха, че както и в досегашните два старта са се озовали в борба именно с Тойота, Уилямс и Хонда за достигане на най-бързите десет в квалификацията. Фернандо Алонсо успя да стигне последния сегмент за трети пореден път, но е и колегата му Нелсиньо Пикет.
Преди квалификацията направихме някои промени и още в първата част усетихме, че те са подобрение. Накрая ни бе ясно, че ще е трудно да вървим с темпото на лидерите, тъй като вече така и така натискахме до последно. Затова взехме решение да се подготвяме за състезанието утре – обясни Алонсо.
Испанецът използва два комплекта от твърдия тип гуми за последните си бързи обиколки и можеше да е девети, но допусна грешка накрая.