Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Горивна помпа прати Кими в дъното

Горивна помпа прати Кими в дъното

56
0

Места на втора и осма редица на стартовата решетка определено не е резултат, на който във Ферари могат да се зарадват, а именно на такива позиции ще се наредят утре пилотите им на грида за старта на Гран при на Австралия. Фелипе Маса спечели четвърто място в последния сегмент на квалификацията. Кими Райконен обаче отпадна от борбата още в първата част, след като се появи проблем с горивна помпа и той дори не успя да се прибере в бокса. Финландецът намали рязко и опита да закара колата до пита, но болидът се предаде на входа на питлейна и изгасна окончателно.
Трябва да разберем защо точно спря колата на Кими. Утре на него му предстои тежка битка по време на цялото състезание, за да си пробие път напред. Фелипе има по-добра позиция и ще може да покаже възможностите си – коментира новият шеф на тима Стефано Доменикали.
Световният шампион Райконен не започна добре защитата на короната си, след като утре ще е в дъното на стартовата решетка за първия кръг от сезона.
Ясно е, че съм разочарован. Такива неща се случват, но определено това не е най-добрият начин да започна сезона. Сега трябва да се опитам да спечеля точки утре, защото е важно да се бележи във всеки старт – заяви финландецът.
Маса от своя страна отбеляза, че не е успял да се възползва максимално от последния си комплект гуми за деня заради трафик в загряващата му обиколка на последната квалификационна серия.
По едно време ми се струваше, че гледам повторение на миналогодишната квалификация, но в още по-лош вариант – коментира и шефът операции на пистата Лука Балдизери. – Трябва да прегледаме данните и компонентите, за да разберем точно какво стана. Иначе знаехме, че ще имаме известни проблеми с представянето в една бърза обиколка. В състезателни условия обаче сме конкурентноспособни, така че оставаме уверени за утре – допълни той.