Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса иска да е в битката за титлата през целия сезон

Маса иска да е в битката за титлата през целия сезон

37
0

На значително по-голям късмет в Австралия в сравнение с предишни години, се надява Фелипе Маса. Бразилецът ще разбере как ще потръгне състезателната година за него тази неделя, но малко преди самата надпревара се чувства напълно способен да се бори за титлата и то в продължение на целия сезон.
„Надявам се тук да имам повече късмет отколкото през последните няколко години и също така, че този път сезонът ми ще започне по-успешно. Но всички отговори ще получа в неделя”, заяви Фелипе Маса в Австралия.
Говорейки за очакванията си относно целия шампионат, бразилецът сподели още:
„Уверен съм и чувствам, че мога да се боря за титлата през целия сезон. Надявам се, че всичко ще е наред до самия край, защото миналата година видяхме как всичко може да се промени само в разстояние на едно състезание. Важното ще е постоянството при представянето. От голямо значение е винаги да прибавяме точки към актива си, а още по-важна ще бъде издръжливостта и то издръжливостта във всички сфери – от двигателя и скоростната кутия до самата кола като цяло. Но дори да бъдем 100 % издръжливи, което ще е добре, това няма да е достатъчно, тъй като също така трябва да сме и бързи.”
Освен всичко друго Маса се надява битката за титлата да се води между него и съотборникът му Кими Райконен, защото това би означавало, че Ферари разполагат с най-добрата кола и са най-добрия екип.