Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: липсата на опит няма да е проблем за Макларън

Хамилтън: липсата на опит няма да е проблем за Макларън

40
0

Въпреки че и двамата титуляри на Макларън имат малко опит зад гърба си, Хамилтън не вярва, че това ще повлияе негативно върху шанса на екипа да се бори за титлата през 2008 г.
За настоящите пилоти на Сребърните стрели Люис Хамилтън и Хейки Ковалайнен сезон ’08 ще бъде вторият в кариерата им като състезатели от Формула 1. В тази връзка Макларън разполага с една от най-младите пилотски двойки в шампионата. Според Хамилтън обаче това не би трябвало да създава трудности.
„Това не е било проблем и не мисля, че ще стане – заяви Хамилтън. – Хейки има чудесна кариера до този момент, натрупал е много опит и наред с това и двамата ще започнем втората си година в F1. Ние сме амбицирани еднакво за победи, така че това е чудесно. Прицелили сме се в една и съща посока.”
Запитан дали е разочарован от напускането на Алонсо, Хамилтън отговори:
„Не чувствам съществена разлика. Хейки бе посрещнат в отбора както беше и Фернандо, но очевидно има разлика, когато става въпрос за двукратен световен шампион. Когато дойдеш и започнеш да работиш с шампион, това е привилегия. Така че от тази гледна точка е жалко, че той не е тук. Но сега за мен и Хейки има ново предизвикателство. Винаги научаваш по нещо ново от някой друг пилот.”
Допълнително Хамилтън сподели, че сега напрежението върху него е много по-малко в сравнение с дебюта му през 2007 г. и се чувства още по-жаден за победи.