Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис уверен, че Макларън са по-силни от миналата година

Люис уверен, че Макларън са по-силни от миналата година

29
0

Хамилтън е уверен в по-добрия шанс на Макларън да спечели първата за сезона Гран при в Австралия, сравнявайки сегашните и миналогодишните възможности на тима.
Голяма част от специалистите предричат, че Кими Райконен и Ферари са фаворити за лидерската позиция на Албърт парк. Хамилтън обаче заяви, че тази година Макларън ще разполагат с по-добра възможност да спечелят надпреварата в сравнение с шансовете им през 2007 г. Британецът изказа мнението си след като победи в промоционално състезание с каяк, организирано от главния спонсор на Сребърните стрели Водафон.
„Такъв е планът – започна британският пилот, за който сезон ’08 ще бъде вторият в F1 – През зимата работихме наистина сериозно, за да сме сигурни, че тренировъчната ни програма и тази за подготовката на новата ни кола са по-добри. Виждайки развитието на МР4-23, виждайки еволюцията от миналогодишния болид, виждайки вложените от мен, от Хейки Ковалайнен, от Педро де ла Роса и от Гари Пафет усилия, виждайки как точно можем да помогнем на тима да се придвижи напред, мисля, че всичко е наистина по-различно. Натрупаният опит е от изключително значение и чувствам, че разполагаме дори с още по-добра възможност този уикенд за победа отколкото миналата година по същото време. Така че насочвайки се към това състезание съм малко по-позитивен.”
Говорейки за състезанието в Мелбърн през 2007-ма Хамилтън обясни колко нервен е бил тогава, но все пак не се провали и вярва, че и сега няма да го допусне.