Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер отиде в DTM

Ралф Шумахер отиде в DTM

141
0

Ралф Шумахер ще се състезава в сериите DTM през сезон ’08, бе потвърдено официално. В надпреварите германецът ще кара Мерцедес С-класа.
Шумахер тества кола от сериите на пистата Ещорил в Португалия по-рано през годината. Същевременно не разполагаше с никакви опции за оставане във Формула 1 и още тогава се очакваше той да се присъедини към DTM шампионата.
„Ще се уча в DTM, ще работя сериозно и ще оставям зад гърба си евентуалните критики на хората за проблемите, които може да имам по време на първите няколко състезания – заяви Ралф. – Беше забавно да тествам С-класа от DTM шампионата и очаквам с нетърпение новия сезон, нещо което не ми се е случвало от доста време. Парите и популярността, които характеризират Формула 1 не са главното нещо за мен. Сега искам спорт, забавления и силни усещания, а това са черти, с които разполага DTM повече от всяка друга състезателна категория.
От своя страна Норберт Хауг разкри:
„Ралф не е искал от нас бонус към заплатата си затова, че е бил в F1, нито пък е искал да има някакъв специален статус в отбора – поздравления за този начин на мислене. Така е правилно и същевременно е добро условие за началото на неговата нова кариера.”
Според информация в немската преса сделката с Ралф Шумахер е за 1 млн. долара, а едногодишният договор е с опция за удължаване и през 2009 г.