Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лиуци обвинява Бергер за напускането си на Торо Росо

Лиуци обвинява Бергер за напускането си на Торо Росо

55
0

Витантонио Лиуци обвинява Гергард Бергер за загубата на титулярното си място в екипа на Торо Росо.
Миналата година италианецът караше именно за този отбор, но впоследствие шефовете избраха през 2008 г. техни пилоти да бъдат Себастиан Бурде и Себастиан Фетел. Буквално в последния момент Лиуци се пребори да остане във Формула 1 като тест пилот във Форс Индия през новия сезон, но разкри някои подробности около напускането си на Торо Росо.
„След всичко направено, това че останах без титулярно място в края на 2007 г. бе най-вече по вина на Герхард Бергер – сподели Лиуци. – Той никога не ми е бил почитател, точно както и Ейдриън Нюи, който в миналото блокира пристигането ми в Ред Бул като титулярен пилот. F1 е странен свят, където начинът по който те възприемат може да се промени много бързо. Когато спечелих титлата в F3000 всеки ме търсеше, казваха, че съм пилота на бъдещето, но по-късно нещата се обърнаха в негативна посока.”
Обяснявайки защо е приел офертата на Форс Индия, Лиуци твърди, че междувременно е имал и предложения да кара в други серии:
„Имах алтернативи – нов тим в НАСКАР ми предложи да карам в Буш сериите, освен това можех да направя няколко теста в Champ Car. Аз обаче предпочетох да се концентрирам върху програмата на Форс Индия, дори само като тест пилот. Причината е, че потенциалът на този екип е голям и се надявам отново да се състезавам.”
Има шанс Лиуци все пак да се състезава, тъй като е получил предложение от Пежо да кара за тима им в 24-те часа на Льо Ман.