Начало Автомобилни новини „Порше БГ” с нов управляващ директор

„Порше БГ” с нов управляващ директор

344
0

Официалният вносител на Фолксваген и Ауди за България – Порше БГ има нов шеф, съобщават от пресцентъра на фирмата.

Първият управляващ директор на българския офис на австрийския холдинг “Порше“ – г-н Роман Буйна, напуска длъжността си в “Порше БГ” от 31 януари 2008, като поема по-висока позиция в структурата на холдинга.
Преди три години и половина г-н Буйна стартира дейността на “Порше БГ” в България, първоначално като вносител на марката Фолксваген, а след по-малко от година – и на Ауди. Той е първият чужденец, словак, който поема длъжността управляващ директор в чуждестранно
Г-н Буйна изгради екипа на фирмата и ръководи дейността й при поставянето на основите на стабилна дилърска мрежа на двете марки и изграждането на два продажбено-сервизни комплекса на територията на София – “Порше София Изток” за Фолксваген и “Порше София Запад” за Ауди.
Дейността на фирмата в края на 2007 г. беше разделена между две самостоятелни юридически лица – “Порше БГ” с предмет на дейност внос и търговия на едро и “Порше Интер Ауто” – структура, включваща всички собствени дилърски центрове на фирмата, с предмет на дейност търговия на дребно.
Г-н Томас Рушицка, който до този момент изпълняваше длъжността на финансов мениджър на фирмата, поема длъжността изпълнителен директор на „Порше БГ”. За мениджмънта на собствената дилърска мрежа ще отговаря г-н Ивайло Пулев. Те ще заемат съответните позиции от 1 февруари 2008.