Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Убедително най-добро време за Ковалайнен във Валенсия

Убедително най-добро време за Ковалайнен във Валенсия

40
0

Хейки Ковалайнен постигна чудесно време в третия ден на тестовете във Валенсия и изпревари с повече от половин секунда пилотите на Ферари. Както призна по-късно обаче самия финландец времето му се дължи най-вече на малкото гориво, което той е имал в резервоара. Ковалайнен спря хронометрите на 1:11.000 минути в следобедните часове. Новото попълнение в Макларън бе начело още сутринта, но с обиколките си следобед той подобри най-доброто си време с половин секунда. Финландецът направи общо 92 обиколки с новия MP4-23.
Пилотите на Ферари трябваше да преглътнат загубата след като бяха начело в предишния ден. Фелипе Маса записа второ време с 1:11.662 мин. Бразилецът бе причина и за едно от прекъсванията по време на изпитанията, след като температурен датчик го предупреди да изключи колата си по време на обиколка.
За световният шампион Кими Райконен остана третата позиция, като времето му бе с две десети от секундата по-слабо от това на неговия съотборник. Четвърти пък завърши Люис Хамилтън, който успя следобед значително да подобри времето си и да излезе на тази позиция. По време на обедната пауза англичанинът бе едва осми.
Зад Хамилтън на пета позиция се нареди Казуки Накаджима. Японецът прави тестове с хибридната кола на екипа на Уилямс и постигна време от 1:12.255 като с него бе с 0,1 сек по-бърз от Фернандо Алонсо управляващ новото Рено R28. Испанецът сподели пред журналистите, че още не се чувства съвсем сигурен в новата кола, но това щяло скоро да се промени със сигурност. Нико Розберг с новия Уилямс FW30 пък записа седмо време.
Марк Уебът записа осмо време с новия RB4, но изглежда че последната кола излязла изпод перото на Адриян Нюй има отново проблеми с надеждността. На два пъти сутринта и следобеда остана на пистата, предизвиквайки прекъсвания на изпитанията.
Ник Хайдфелд, който се оплака от проблеми с баланса на BMW Sauber F1.08 Германецът записа 51 обиколки с хибридния F1.07B и записа едва девето време. Неговият колега Роберт Кубица бе човекът карал през вчерашния ден F1.08, като известно време и той използва новия нос с „еленски рога”. Това обаче не му донесе особен успех и той завърши 12-ти зад Себастиян Фетел (Toro Rosso) и Тимо Глок (Toyota).
Вчера бе и първото появяване на новата Хонда RA108. Рубенс Барилкело имаше честта да направи първите километри с нея, като след 31 обиколки той записа едва 16-то време. Официалното представяне на Хонда пък ще се състои на 29 януари в Бракли (Англия), където е и централата на екипа.