Начало Автомобилни новини Автомобилът на годината в България Mazda2 получи най-висока оценка за безопасност от...

Автомобилът на годината в България Mazda2 получи най-висока оценка за безопасност от EuroNCAP.

34
0

• Новата Mazda2 получи 5 звезди от независимата агенция за изпитване безопасността на новите модели леки автомобили Euro NCAP
• Новата Mazda2 е Автомобил на годината в България 2008 и Япония 2008 и е единственият японски модел, стъпил на почетната стълбичка в конкурса за Автомобил на годината в Европа 2008.
• Новата Mazda2 се произвежда изцяло в Япония, което гарантира върхово качество и надеждност като на всички останали модели Mazda.
• Цената на новата Mazda2 за България е сравнима с цените на основните европейски конкуренти.
• Въпреки че се произвежда в Япония, стартовата цена на Mazda2 за България е 19 990 лв. с ДДС.
• Новият субкомпактен автомобил спира тенденцията към все по-големи и по-тежки автомобили в този клас.
• По-нисък разход на гориво и вредни емисии, благодарение на намалените тегло и външни габарити.
• Динамичен дизайн, високо ниво на безопасност и истинско удоволствие от шофирането като при всяка Mazda.

Въпреки намаленото си тегло новата Mazda2 е много по-сигурна благодарение на използването на високоякостна стомана, която пази пътническият отсек от деформации. Освен това дори и при базовото ниво на оборудване Mazda2 разполага стандартно с въздушни възглавници, антиблокираща система на спирачките с електронно разпределение на спирачното усилие и спирачен асистент.

Представена за първи път на Автомобилното изложение в Женева през тази година, новата Mazda2 е първата от новото поколение моделна гама на японската марка, известна с най качествените си автомобили. Mazda2 се включва във все по-нарастващия B-сегмент, който сега е завоювал около 25% от пазара на нови леки автомобили в Европа. Новата Mazda2 представлява дръзко разчупване на традиционните тенденции в автомобилната индустрия през последните години, особено в сегмента на субкомпактните градски автомобили. Новият модел е не само с почти 100 кг по-лек от своя предшественик, но също така е и с 40 мм по-къс. По този начин Mazda запазва теглото на автомобила под 1 000 кг, и така се постига с 15% по-нисък разход на гориво, по ниски данъчни ставки, както и по-динамични характеристики и лесно управление. Освен това харизматичният външен вид и високото ниво на пасивна и активна безопасност правят модела Mazda2 изключително пригоден към изискванията на клиентите от Европа.