Начало Автомобилни новини КИА БОРЕГО – новият герой в семейството на КИА

КИА БОРЕГО – новият герой в семейството на КИА

159
0

В последно време търсенето на по-малки и по-екологични модели нараства, а предпочитанията на автомобилните потребители се насочват към класа на компактините кросоувъри. Точно такъв е и новият представителя на КИА в SUV сегмента – Борего.
Известен под кодовото наименование НМ, КИА Борего поставя ново начало на развитие на марката в SUV сегмента. Борего е оборудван с изключителна конструкция по последните NVH технологии. Новото 7-местно попълнение в гамата на КИА и отрежда подобаващо място в един обширен сегмент, като предлага изключително качество и сигурност на своите притежатели.
Като пример за обещанието, което даде КИА за задоволяване нуждите на всеки специфичен пазар, Борего е проектиран и предназначен да покрие изцяло очакванията на потребителите от американския пазар. Борего ще се предлага с V6 двигател или първия за компанията V8 двигател. Моделът ще се произвежда в Корея, където ще се предлага от началото на 2008г., а на международните пазари появата му се очаква в края на пролетта и началото на лятото същата година.
Борего е конструиран на уникална платформа с всички off-road характеристика на своя събрат Соренто и изключително пътно поведение. Моделът ще се предлага с 6-степенна автоматична трансмисия за V8 двигател и 5-степенна автоматична скоростна кутия с V6 двигател, както и 2 нива на оборудване.
Дизайнът на КИА Борего е заимстван от концепцията Меса, показана за първи път на автосалона в Детройт през 2005г. като значително надхвърля размерите на така популярния модел на КИА – Соренто. Третият ред седалки на Борего е предназначен за по-голям комфорт на двама възрастни пътници в автомобила.