Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард: Алонсо няма да се присъедини към Ред Бул

Култард: Алонсо няма да се присъедини към Ред Бул

41
0

Дейвид Култард изрази съмнение, че Фернандо Алонсо ще кара за Ред Бул догодина.###Дейвид Култард изрази съмнение, че Фернандо Алонсо ще кара за Ред Бул догодина.
След напускането на Макларън в края на сезон ’07 се появиха какви ли не слухове относно новия отбор на испанеца. Най-устойчиви се оказаха тези за преминаването му в Рено или Ред Бул. Проблемът с тима на Дитрих Матешиц е, че с него за следващата година контракти имат Дейвид Култард и Марк Уебър. Това означава, че за да отиде в Ред Бул Алонсо някои от двамата трябва да си тръгне. Шотландецът обаче бе категоричен, че сегашният му тим не е сред възможните опции за бившия световен шампион.
„Не виждам Алонсо да се присъедини към Ред Бул през 2008 г. и съм 100% сигурен, че аз ще карам за тях догодина – заяви твърдо Култард. – Никога не съм се притеснявал за това, дори когато за първи път в слуховете се спомена името на Фернандо.”
По отношение на собствения си контракт Култард разкри още няколко подробности:
„Договорът, който съм подписал с Ред Бул е обвързване. Не сме разписали просто парче хартия, с което даваме правото на Ред Бул да ме сложи във всяка кола, която случайно спонсорира. Контрактът е много специфичен и в него се казва, че трябва да карам болида във всяко състезание от F1, в което той участва. Знам, че не винаги такъв е случаят с по-младите пилоти.”
Култард е убеден, че Дитрих Матешиц е човек, който държи на думата си и това е още една причина силно да се съмнява, че Алонсо ще заеме мястото му. Освен това шотландецът коментира, че е силно изненадан от изказването на шефа на Торо Росо Франц Тост, който заяви, че Алонсо действително води преговори с Ред Бул. Култард го посъветва да гледа собствения си отбор, вместо да се бърка в работата на Ред Бул.