Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW ще се стреми към първа победа през сезон ’08

BMW ще се стреми към първа победа през сезон ’08

55
0

Целта на BMW Заубер през следващата година ще бъде постигане на първата им победа, заяви Марио Тайсен.###Целта на BMW Заубер през следващата година ще бъде постигане на първата им победа, заяви Марио Тайсен.
Представянето на баварския тим през 2007 г. определено надвиши предварителните очаквания. BMW успя да изпревари по резултати бившите световни шампиони от Рено и определено бе третият по сила тим след Ферари и Макларън. Добрите постижения през 2007-ма естествено водят до повишаване на очакванията за предстоящия сезон.
„Естествено е очакванията да се повишават, колкото повече успехи жънеш – заяви Тайсен. – Това разбира се води до външен натиск, но също покачва стандартите, които сами сме си поставили. Краят на този сезон ни завари да приключваме успешно фазата на развитие на BMW Заубер. Този етап вървеше според плана и ни направи един от отборите в топ три за кратко време. Следващата година ще търсим начин да запишем първата си победа.”
Тайсен призна още, че преди началото на сезон ’07 от отбора си били поставили за цел да са четвърти по сила. Затова постигнатото през 2007-ма наистина е надминало предварителните им разчети.