Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Започна изслушването по жалбата на Макларън в Лондон

Започна изслушването по жалбата на Макларън в Лондон

30
0

Международният апелативен съд на ФИА започна изслушване по жалбата на Макларън в Лондон.###Международният апелативен съд на ФИА започна изслушване по жалбата на Макларън в Лондон. Британският тим протестира срещу решението на стюардите от Бразилия да не накажат BMW Заубер и Уилямс, въпреки че според взетите проби от горивото в болидите им, то е било с по-ниска от допустимата в правилника температура.
За изслушването бяха определени четирима независими съдии, които се срещнаха с представители на засегнатите по случая отбори и предстои да вземат окончателно решение.
Кими Райконен спечели световната титла с точка повече от Люис Хамилтън. Ако съдът реши, че тримата пилоти пред него – Нико Розберг, Роберт Кубица и Ник Хайдфелд трябва да бъдат наказани и придвижи британеца напред в класирането от Бразилия, той може да се окаже шампионът за 2007 г. Естествено съществуват доста други вероятности за крайното решения на съда. Той например може да постанови, че пилотите на BMW и Уилямс трябва да бъдат дисквалифицирани, но да остави в класирането от Бразилия Хамилтън на седмо място, където всъщност той финишира. Така резултатът би могъл да остане непроменен.
Говорител на ФИА уточни, че присъдата най-вероятно ще стане ясна в петък.