Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зимните тестове започнаха

Зимните тестове започнаха

43
0

Започнаха първите зимни изпитания от Формула 1 на пистата в Барселона като в тях участва и Михаел Шумахер.###Започнаха първите зимни изпитания от Формула 1 на пистата в Барселона, след като официалният сезон приключи преди по-малко от месец.
Най-очаквано бе завръщането на Михаел Шумахер в кокпита на Ферари. Германецът участва в тестове за първи път след оттеглянето си от F1 в края на сезон ’06. Той излезе на трасето още рано сутринта с F2007.
Другата сензация бе Себастиан Бурде, който стартира първите си изпитания като титуляр на Торо Росо. Другият дебютант е екипът на Форс Индия, който използва болид с временна цветова схема, а в ролята на тест пилоти влязоха Гиедо ван дер Гарде и Ролдан Родригес.
Екипът на Хонда даде шанс на Андреас Цубер да се качи за първи път в болид от F1 на изпитанията в Барселона. Пилотът от GP2 кара колата от 2007 г., а Джеймс Роситър хибриден модел на японците.
За Уилямс тества Казуки Накаджима, BMW използваха титулярите си Ник Хайдфелд и Роберт Кубица, а Макларън ангажираха Педро де ла Роса и Гари Пафет. От Ред Бул се довериха на Дейвид Култард и Карун Чандхок, Рено на Хейки Ковалайнен, а Тойота на Франк Монтани и Ярно Трули.