Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун подписа с Хонда

Рос Браун подписа с Хонда

38
0
Рос Браун
Рос Браун

Рос Браун се присъедини към Хонда на позицията шеф на екипа.###Рос Браун се присъедини към Хонда на позицията шеф на екипа. Британецът ще носи пълна отговорност за създаването на болида на японския тим. Рос ще работи съвместно с Ник Фрай, чиято нова длъжност е главен изпълнителен директор на отбора.
„Много съм развълнуван да се присъединя към екипа на Хонда – коментира назначението си Браун. – Хонда има невероятно минало във Формула 1 и възможността да помогна на отбора да реализира своя потенциал, представлява ново предизвикателство за мен в спорта.”
От своя страна Ник Фрай обясни, че с назначението на Рос Браун в Хонда няколкомесечният процес по подсилване на екипа е приключил.
В продължение на 10 години Браун бе технически директор на Ферари и заедно с италианците завоюва шест конструкторски титли. През сезон ’07 той си взе едногодишен отпуск, а към края му преговаряше със Скудерията за евентуалното си завръщането си. Проблемът бе, че Браун не желаеше да се върне във Ферари на предишния си пост, а като шеф на екипа. Това обаче явно не е било възможно.
Рос Браун започва работа в Хонда на 26 ноември 2007 г.