Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер ще кара на тестовете в Барселона

Шумахер ще кара на тестовете в Барселона

39
0

Михаел Шумахер ще участва в изпитанията на Ферари в Барселона следващата седмица, потвърдиха от италианския екип.###Михаел Шумахер ще участва в изпитанията на Ферари в Барселона следващата седмица, потвърдиха от италианския екип. Седемкратният световен шампион ще тества F2007, болидът с който Кими Райконен спечели титлата в последния сезон.
„Това е наполовина за удоволствие, наполовина поради технически съображения”, заяви говорителят на Скудерията.
Причината е, че следващата година ще има промяна в техническите правила. Тракшън контролът и другите, подпомагащи работата на пилотите, системи ще бъдат премахнати. В тази връзка от Ферари считат, че опитът на Михаел ще е много ценен. Това потвърди и неговата говорителка:
„Михаел има голям опит в управлението на състезателни коли без тракшън контрол и без електронни системи. Така че за него е разбираемо да даде своя принос.”
Откакто се оттегли от F1 Шумахер не е взимал участие в официални тестове. Той кара F2007 за кратко по време на демонстрация на Фиорано пред борда на директорите на Фиат в края на миналия месец. През лятото в чест на 60-та годишнина на Ферари пък пилотът завъртя няколко тура с по-стара версия на болид на Ферари.