Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо и Макларън считат, че раздялата е най-доброто решение

Алонсо и Макларън считат, че раздялата е най-доброто решение

39
0

Както Фернандо Алонсо, така и екипът на Макларън считат, че раздялата по взаимно съгласие е била най-добрият възможен изход от създалата се през сезон ’07 ситуация между двете страни.###Както Фернандо Алонсо, така и екипът на Макларън считат, че раздялата по взаимно съгласие е била най-добрият възможен изход от създалата се през сезон ’07 ситуация между двете страни.
Въпреки обещаващото начало на годината и желанието на испанеца да спечели трета поредна световна титла (този път с Макларън), постепенно настъпи разрив в отношенията между него и шефа му Рон Денис. Стана ясно, че за известен период от време двамата дори не са си говорили. В такъв случай въобще не е изненадващо, че се стигна до раздялата между Фернандо и Макларън само след един сезон.
При напускането на Макларън Алонсо заяви:
„Откакто бях малко момче винаги съм искал да карам за Макларън. Понякога обаче в живота нещата не се получават. Продължавам да вярвам, че Макларън е велик отбор. Да, ние имахме нашите възходи и падения през сезона, което ни донесе допълнителни предизвикателства. Освен това не е тайна, че никога не съм се чувствал като у дома си. Наясно съм, че имаше предположения за предпочитания вътре в отбора, хората обаче казват много неща, когато са под напрежение и се борят, но накрая винаги ми е била предоставяна еднаква възможност да спечеля. Днешното решение позволява на всички ни да се фокусираме върху 2008 г.”
От своя страна Рон Денис заяви:
„Алонсо е чудесен пилот, но поради някакви причини комбинацията между Водафон Макларън Мерцедес и Фернандо в действителност не проработи. Накрая стигнахме до етап, в който нито един от нас не можеше да намери път, за да продължи напред. Всички вярваме, че общото ни решение да се разделим е за добро. Сега ще продължим с концентрацията си върху предизвикателствата на световния шампионат през 2008-ма.”