Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо знае, къде иска да кара през 2008 г.

Алонсо знае, къде иска да кара през 2008 г.

48
0

Фернандо Алонсо знае, къде иска да кара през 2008 г., но все още не може да разгласи това, докато не се освободи от договора си с Макларън.
Още преди финала на сезона в Бразилия се смяташе, че възможността испанецът да остане в отбора на Рон Денис и през 2008 г. е минимална. Все още не е изключено обаче испанецът да спази договора си.
Фактите са, че той притежава тригодишен контракт с екипа, който изтича в края на 2009 г. Според запознати с него той трябва да вземе между 60 и 75 милиона евро. Проблемът за разтрогването не е в стигането до консенсус между тима и пилота, тъй като такъв е налице. Големият проблем са спонсорите, защото фирми като Bank Santander подписаха с Макларън заради Алонсо.
Много е вероятно, някои от фирмите дошли през този сезон в екипа, да упражнят сериозен натиск върху Рон Денис, да се споразумее с испанеца за нормални отношения помежду им или в противен случай и те да разтрогнат договорите си. Нещо, което ще струва доста пари на тима. При липсата на Алонсо обаче ще се освободи и сериозна сума пари, която сега отива за заплата на двукратния световен шампион.
Самият Алонсо знае, какво иска: – Има много възможности пред мен и дискутираме всички тях. Имам известна представа какво ще правя догодина. Един план или по-скоро една надежда – обясни испанецът пред Telecinco. – Знам какво искам за следващата година, но не знам дали ще е възможно. Но каквото и да стане знам, че ще е много труден сезон.
Последното изречение много вероятно издава отиването на испанеца в не толкова конкурентен отбор, но и възможност за оставане в Макларън, където обаче отношенията между него и екипа са опънати докрай.
Като най-вероятна възможност продължава да се смята връщането на Алонсо в Рено, където Бриаторе продължава да проточва обявяването на пилотите си, което трябваше да стане още на Монца. Със сигурност Флавио би се зарадвал на голям спонсор от ранга на Telefónica, които са изразили готовност да се завърнат при евентуално връщане на Алонсо.
Откровен интерес показва и екипа на Тойото, който е готов на плати на двукратния световен шампион по 40 милиона евро на година. Но парите, както е ясно не са всичко. Според запознати интерес към родения в Овиедо пилот има и от страна на Ред Бул и Уилямс, но отиването му в някои от двата тима поне за момента изглежда несериозно.
Независимо от резултатите през този сезон 26-годишния пилот бе еуфорично посрещнат в Овиедо в края на миналата седмица. Нещо, което изглежда дълбоко го потресе
– На този тържествен ден искам да изразя своето възхищение от вас. Въпреки че през тази година не спечелих нищо, вие ме правите най-щастливия човек на земята. Без вас няма да имам сила и желание, да пробвам през следващата година отново да се върна на върха