Начало Автомобилни новини Автоселище Citroen Божурище

Автоселище Citroen Божурище

480
0

Автоселище Citroen Божурище бе открито официално тази вечер. То е разположено на международен път Е-80 в отсечката София – Калотина в границите на Божурище.

Със своите 42 декара площ и обща разгърната застроена площ на четирите сгради от 23 275 кв.м., Автоселище Citroen Божурище е най-големият център на Citroen в Централна и Източна Европа.

Първият етап от изграждането на комплекса – Търговско Сервизния Център – Citroen Божурище бе открит в началото на ноември 2006 г. Той се помещава в атрактивна еднообемна сграда, с лице към път Е80 и е с 10 570 кв.м. РЗП. В нея е разположен шоу рум, където могат да се изложат 38 автомобила. Търговско Сервизният Център дава възможност за издаване на 8 автомобила едновременно и разполага с комфортна приемна за клиентите, получаващи новите си автомобили. В сградата се помещават склад за резервни части, аксесоари и гуми, приемна зона за сервиза – основен и експрес, каросерийно и бояджийно отделение, автомивка, обслужващи офиси и кафе със зона за рекреация и видимост към шоурума.

В подземния етаж на Търговско Сервизния Център е обособен склад за 300 нови автомобила, инсталационни и битови помещения. На откритите площи са предвидени всички допълнителни обслужващи инсталации за тази сграда, като собствен водоизточник, помпена станция с резервоар, трансформатор, дизелгенератор, чилър, каломаслоуловтел и 150 паркоместа. Сградата е идентифицирана със светещи реклами и емблеми по фасадите, а на магистрала Е-80 има голям тотем, пилони със знамена, като всичко е съобразено с нормите на Ситроен.

Днес в присъствието на френския посланик официално бе открита шестетажната административна сграда. Тя е с площ 6100 кв.м. РЗП и e разположена от южната страна на селището. В нея се помещават всички административни отдели на фирмата, библиотека, зала Андре Ситроен, конферентна зала със 100 места, зала за коктейли, център за обучение, подготовка и квалификация на търговски и сервизни кадри за цялата страна. Плоският покрив представлява озеленена тераса, използваема за почивки, презентации и коктейли.

Зад административната сграда се разполага Инженеринга на Автомотор Корпорация, чиято РЗП е 2 230 кв.м. и който функционира като самостоятелна производствено-административна единица. С изградени традиции от 1994г., фирмата отговаря на всички специфични изисквания в трансформациите на автомобили и покрива напълно нуждите на клиентите. Тук се извършват преоборудване и трансформации на базата на моделите Jumper и Berlingo, както и на всички други марки автомобили в бусове, хладилни, бордови, таксиметрови автомобили, линейки, лекотоварни и други специализирани автомобили. Капацитетът на подземния паркинг на сградата е 80 автомобила.

В съседство е изграден център Eurocasion с площ 3 900 кв.м. РЗП, където се експонират и продават автомобили втора употреба и се помещават офиси и склад на фирма Автоойл.

В сградата на Eurocasion се продават и ремонтират оказионни автомобили от всички марки. В шоу-рума, с лице към път Е80, могат да бъдат изложени 30 автомобила, а подземният паркинг може да събере още 100 автомобила.

Центърът за доставка и дистрибуция на оригиналните френски високотехнологични моторни и индустриални масла TOTAL, внасяни в България от фирма Автоойл, разполага със складова част и административни офиси на над 700 кв.м. застроена площ, на 2 етажа. Складът изпълнява национална логостична роля, снабдява над 800 търговски и сервизни обекта в цялата страна и поддържа постоянни наличности от над 100 тона. Автоойл предлага 75 вида моторни и индустриални масла в разфасовки от 1, 2, 4, 5, 20, 60, 208 и 1000 литра. TOTAL предлага синтетични, полусинтетичнии минерални масла за леки, лекотоварни и тежкотоварни транспортни средства, индустриални масла за хранително-вкусовата промишленост, компресорни, редукторни, масла за металорежещи машини и др..

Селището разполага с два склада за нови автомобили с 9000 кв.м. РЗП. Те могат да съберат до 600 автомобила.