Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо предрича тежка битка между Ферари и Макларън

Алонсо предрича тежка битка между Ферари и Макларън

37
0

Фернандо Алонсо очаква тежка битка между болидите на Макларън и Ферари в предстоящата Гран при на Китай.###Фернандо Алонсо очаква тежка битка между болидите на Макларън и Ферари в предстоящата Гран при на Китай.

По време и на двете свободни тренировки Кими Райконен даде най-добри времена, а след него останаха респективно Алонсо, Маса и Хамилтън. Въпреки лидерството на Ферари в петъчния ден испанецът е убеден, че отборът му демонстрира реален прогрес.

“Много равностойна тренировка, без каквито и да било проблеми – коментира Алонсо. – Както обикновено сутринта работихме по настройките и отбелязахме значително подобрение в това отношение. Следобед пък се фокусирахме в сравнението на различните типове гуми. Хубаво е да се върна в Китай, защото харесвам тази писта. Очаквам уикендът да е наистина интересен и четирите най-бързи болида да бъдат изключително конкурентоспособни тук.”

Съотборникът на Алонсо Люис Хамилтън от своя страна заяви:

“И двете сесии протекоха много гладко. Успях да изпробвам пистата, която е общо шестата нова за мен тази година. Завърших планираната за днес програма. Трасето е чудесно и колата върви добре.”