Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 GPDA остава със същите директори

GPDA остава със същите директори

60
0

Фернандо Алонсо, Марк Уебър и Ралф Шумахер остават начело на Асоциациата на пилотите в Гран при и през следващата година.###Фернандо Алонсо, Марк Уебър и Ралф Шумахер остават начело на Асоциациата на пилотите в Гран при (GPDA – Grand Prix Drivers’ Association) и през следващата година. Това бе решено, след като всички пилоти се събраха на заседание на пистата Фуджи. Там те обсъдиха и гласуваха кои трима от тях да станат директори на асоциацията през следващия сезон.
По-рано през годината част от пилотите изразиха желание в управлението да се включат и някои от по-младите им колеги. В крайна сметка обаче бе решено настоящите директори да останат в същия състав и през следващия сезон.
Марк Уебър, един от тримата преизбрани, заяви, че е иключително доволен от факта, че колегите му отново са му гласували доверие и допълни:
“Сигурен съм, че пилоти като Хейки (Ковалайнен) и Нико (Розберг) могат да се справят с подобна дейност. Освен това би било добре да включим Люис Хамилтън в борда. Просто, за да им дадем малко по-добра представа какво правим ние и да ни помогнат с осъществяването на някои неща.”
При положение, че все пак Ралф Шумахер не остане във Формула 1 следващата година, тогава GPDA ще му намери заместник.