Начало Автомобилни новини VOLVO НА АВТОСАЛОН ПЛОВДИВ 2007

VOLVO НА АВТОСАЛОН ПЛОВДИВ 2007

219
0

На Пловдивския панаир тази година шведската марка Volvo ще зарадва посетителите на щанда си с една истински впечатляваща и разнообразна автоколекция. Изложените модели гарантирано ще спечелят сърцата на автомобилните любители:
Изцяло новото VOLVO XC70
Потомъкът на емблематичния кросоувър Volvo XC70 е с по-усъвършенстван външен вид, но все още готов за смели приключения.
Разковничето на успеха на изцяло новото Volvo XC70 е в по-елегантната му външност и подобрените му способности да се справя като отличник в трудни ситуации. Благодарение на високия клиренс, задвижването на 4-те колела и Системата за контрол при спускане HDC шведкият кросовър гарантира автомобилен адреналин извън пътя. Спортната му външност не е довела до загуба на функционалност, а точно обратното – то е още по-удобно и практично от своя предшественик.
Иновативният заден капак и интериорът с по-рафиниран дизайн правят от новото Volvo XC70 един още по-класен премиум автомобил. Въпреки луксозната външна обвивка, нивото на безопасност е точно такова, каквото е нужно да бъде, за да издържи ХС70 на истински суровите условия, за които е създадено.
Новото VOLVO S40
Новото Volvo S40 печели симпатии още от пръв поглед. То е един изтънчен и изискан, но носещ полъха на свежестта автомобил. Новият модел бе представен в през април и прави впечатление с още по-динамична външност и повече и по-практични решения за съхранение на багаж. Предницата на този модерен компактен седан е станала по-ниска, с по-широка стойка, а обновената решетка с уголемен „железен знак”, новите фарове и по-ниският въздухозаборник придават по-спортна външност на модела. Задницата е освежена с по-тесни светлини и нова броня. Багажното пространство е по-голямо, оптимизирано и с повишена функционалност.
Вече превърналата се в икона ултра тънка централна конзола се предлага в допълнителни декоративни версии, като например тази с елементи от Северен дъб, а десенът вече е елегантно продължен чак до задната седалка.
Автомобилът разполага с ускоряваща пулса аудио-система с усилвател Alpine, Dolby® Pro Logic II Surround и високоговорители Dynaudio. А за ускорението на скоростта ще се погрижи богатата гама от високотехнологични екологични двигатели, между които ултра мощният бензинов T5 с 230 к.с. и икономичния 1.6-литров дизел с 109 к.с. и едва 4.9 л/100 км среден разход на гориво.
Неповторимото VOLVO C30
Някой някога нарече Volvo C30 „малката сензация”. И не без основание. Откакто се появи на международната автомобилна сцена през 2006 г., то не спира да печели симпатии, да обира овации и да кара хората да извръщат глава след емблечатичната му и изключителна задница. Volvo C30 кара хората да се усмихват.
С компактния хечбек шведският автомобилен концерн за първи път стъпи в сегмента на компактните автомобили. Забележителният дизайн на Volvo C30 не е единственото, което се забелязва. Макар и компактно, то без проблем побира четирима възрастни, като им оставя достатъчно простор за комфортно пътуване.
И тъй като това е едно истинско Volvo, макар и в умален размер, то притежава всички системи за безопасност, стандартно вградени в себе си. Като опция се предлага революционната иновация от Volvo – системата BLIS, която наблюдава „мъртвата точка” на автомобила и алармира, щом в нея навлезе друг обект.
Изключително богатата гама от вдигатели осигурява мощност от 100 до 230 к.с. – модерни, екологични, гарантиращи автомобилен адреналин.
Прелестното VOLVO C70
Volvo C70 e автомобил за горещи нощи. Той е първият купе/кабриолет в премиум сегмента, който разполага едновременно с подвижен твърд покрив и с места за 4 души. Неговата трансформация става реалност, благодарение на високотехнологичния покрив от 3 части, разработен съвместно с именитото дизайнерско студио „Pininfarina”. За по-малко от 30 секунди Volvo C70 се превръща от елегантно купе в секси кабриолет!
Редица нововъведения, някои от които се срещат за пръв път на пазара на автомобилите тип кабриолет, ви карат да се чувствате сигурни като в майчина прегръдка. Уникална, например, е монтираната във вратите Въздушна завеса (IC), която в случай на активиране се издува нагоре.
Удоволствието от управлението на това бижу е гарантирано от двигателите, достойни и за най-капризните автомобилни фенове. Насладете се на 230 к.с. с високотехнологичния Т5 двигател или пък покажете своята грижа за околната среда като изберете 180-те к.с. на дизеловия екологичeн D5. Вие решавате!
Легендата VOLVO XC90
Най-продаван, най-желан, най-стабилен, най-луксозен, най-безопасен или просто – Volvo XC90! Бъдете сигурни, че веднъж седнали в него, никога няма да му изневерите!
Откакто Volvo XC90 се появи на SUV сцената с цял набор от иновации, сегментът бе поставен в едно съвсем ново измерение. Функционалността на 7-те места, изключителното пътно поведение, уникалната система против преобръщане и иновациите за сигурност направиха XC90 световен бестселър.
Фамозното Volvo XC90 се предлага с три разновидности главозамайващи двигатели – невероятно мощния бензинов осемцилиндров V8 с 315 к.с., 3.2-литровия, шестцилиндров двигател, предоставящ впечатляващите 238 к.с. и високотехнологичния дизелов D5 двигател с 185 к.с.
Изтънченото VOLVO S80
Новото Volvo S80 неслучайно е „флагман на Volvo”. Стил¬на, изпълнена с финес, изу¬ми¬тел¬на – ли¬му¬зи¬ната на Volvo е въплъщение на автентичния скан¬ди¬нав¬ски аристократизъм. Изтънченият лукс, високите тех¬но¬ло¬гии и удо¬волс¬твието от уп¬рав¬ле¬ние¬то са градивните елементи на Volvo S80.
Способностите на този аристократ са близки до феноменалното. Особено когато става дума за безопасност. Революционният персонален комуникатор (РСС) ви дава възможност за връзка с автомобила ви по всяко време и на всяко място. А системите BLIS (Blind Spot Information System – Система за покриване на мъртвата точка), WHIPS (Система за защита при камшичен удар), SIPS (Система за защита при страничен удар), Park Assist камерата, системата против приплъзване и пробоксуване DSTC, както и Адаптивният автопилот правят уникално спокойно и сигурно времето, прекарано в лимузината на шведския бранд.
На щанда на Volvo на автомобилното изложение в Пловдив със сигурност ще има за всекиго по нещо. Разбира се, освен автомобилни новости и вълнуващи премиери се осигурени и неустоими предложения за покупка.