Начало Автомобилни новини Авангардно откриване на новия дом на Ауди

Авангардно откриване на новия дом на Ауди

183
0

Комплексът „Порше София Запад” е един от най-големите в Европа
По повод откриването в шоурума беше представена фотоизложба на модната икона Карл Лагерфелд
Феновете на Ауди могат да тестват любимите си автомобили по време на Дните на отворени врати на 22 и 23 септември

Новият модерен шоурум на Ауди беше открит вчера с изискано парти в черно и бяло. Авангардна изложба с фотографии на модния гуру Карл Лагерфелд гостува в София специално по повод събитието. Пред обектива на известния дизайнер „позира” новият спортен модел Ауди R8. Луксът и съвършенството в технологиите си дадоха среща с най-отбраните гости под покрива на новия комплекс на Ауди „Порше София Запад”. Събитието уважиха известни политици, спортисти и VIP личности, сред които заместник-министъра на икономиката Нина Радева, футболистът Даниел Боримиров, манекенката Елеонора Манчева и телевизионният журналист Милен Цветков. В основната зала на шоурума гостите имаха възможност да разгледат новите модели на Ауди по време на инсценирана фотосесия, а в другата бе представена изложбата с фотографии на Карл Лагерфелд, разкриваща гледната точка на артиста. Авангардната атмосфера се допълваше и от атрактивни манекенки, облечени в модели от последната колекция на Лагерфелд.
Специално за откриването на новия шоурум в София пристигнаха и представители на топ мениджмънта на Ауди АГ и Порше Холдинг: Гюнтер Берингер – регионален мениджър на Ауди АГ за Централна и Източна Европа и Тим Барлет – мениджър продажби в Ауди АГ за Централна и Източна Европа. Порше Холдинг беше представен от Волф Дитер Хелмайер – председател на борда на директорите и говорител на Холдинга, г-н Йоханес Зиберер – мениджър международни продажби и г-н Бекер, завеждащ отдела за връзки с обществеността в австрийския Холдинг.
„Новият шоурум е сред най-големите търговско-сервизни комплекси на Ауди в Европа”, каза г-н Роман Буйна, изпълнителен директор на „Порше БГ” – официален вносител на Ауди за България, в приветствието си към гостите. „Инвестирахме 7 милиона евро в комплекса, за да предложим на нашите клиенти комфортна среда, където ще получат най-доброто професионално обслужване”. Г-н Буйна допълни, че марката с четирите кръга реализира рекордни продажби през изминалите осем месеца. 456 нови автомобила Ауди достигнаха до своите собственици, от тях 265 са предадени в София.
Управителят на търговско-сервизния комплекс г-н Пламен Пенчовски обяви плана за продажби за 2008 година, според който търговците в новият комплекс имат амбицията да предадат 600 автомобила на краен клиент.
Комплексът „Порше София Запад” се намира на бул.„Европа” № 447, преди разклона за Божурище. Той отговаря на най-високите корпоративни стандарти за продажбено и следпродажбено обслужване на Ауди и се нарежда сред малкото световни дилъри, които покриват изискванията за предлагане на супермодела Audi R8.
Комплексът е построен на терен от 21 590 кв. м. Общият размер на търговските площи е 9 000 кв. м., включващи застроена площ от 5 377 кв.м. и външни изложбени съоръжения на 3 600 кв. м. В шоурума са изложени 19 автомобила. Предвидена е и специална зона за употребявани автомобили с контролирано качество, тъй като в „Порше София Запад” за първи път клиентите ще имат възможност да ползват услугата обратно изкупуване (buy-back).
За любителите на марката е предвиден и магазин за оригинални Ауди аксесоари от дизайнерското бюро на фирмата quattro GmbH. Желаещите да използват лизингови услуги могат да се консултират на място в комплекса с експертите от дружеството „Порше Лизинг”, които ще им предложат най-добрите условия за разсрочено плащане.
До края на годината в новия шоурум на Ауди ще работят 60 професионалисти. В момента на откриването в комплекса работят 37 специалисти, 24 от които ще се грижат за сервизната дейност. Сервизният комплекс е оборудван с най-съвременната техника и съоръжения за диагностика. В комплекса се предлагат следните специализирани сервизни програми: Express service – услуги, които се извършват в рамките на един час; предлагане на заместващ автомобил срещу заплащане, при желание на клиента; взимане и връщане на автомобила за ремонт от дома на клиента.
Феновете на германската марка могат да разгледат новия дом на Ауди и да тестват любимите си автомобили по време на Дните на отворени врати, които ще се проведат в „Порше София Запад” на 22 и 23 септември 2007 г. от 10 до 17 часа.