Начало Автомобилни новини Dodge дава първите три Challenger за благотворителност

Dodge дава първите три Challenger за благотворителност

60
0

Първите два представителя на новия Dodge Challenger ще бъдат продадени на търг, събраните средства, от който ще бъдат предназначени за две благотворителни организации (notMYkid и United Way of Southeastern Michigan). Третият автомобил ще бъде пуснат за продажба в eBay.com в началото на следващата година, но за момента се пази в тайна къде ще бъдат предоставени събраните от него пари.
“В Dodge сме въодушевени от това да разпалим очакването до началото на завръщането на Challenger, като дадем на клиентите възможност да станат собственици на първите произведени представители на новото поколение 2008-ма година на Dodge Challenger”, заяви Майк Акавити, директор на марката Dodge и спортното й подразделение SRT. “Dodge Challenger е икона и възраждането на това легендарно име кара ентусиастите да потриват ръце. Сега потребите имат възможност не само да притежават мечтанатата от тях кола, но и да помогнат на тези, които са в по- незавидно положение”, допълва Майк Акавити.
И трите автомобила, които ще бъдат пуснати на търг ще са изпълнение Street and Racing Technology (SRT®). Всеки един от тях ще бъде с HEMI® Orange екстериорно решение, ленти на капака, 6.1 литров V-образен, осемцилиндров двигател HEMI и петстепенна автоматизирана предавателна кутия с Autostick®.
Новият Dodge Challenger ще направи своя световен дебют по време на автомобилното изложение в Чикаго на 6 февруари следващата година.